Daily Gems

Art and function come together to create one piece of poetic design. 

'Siebring & Zoetmulder' en 'LileSadi' hebben samen een wandkast ontworpen: Daily Gems. De wandkast is niet alleen praktisch, het biedt ook een podium voor een prachtige collage - of beter gezegd: een tastbaar en materieel stilleven. 

De wandkast bestaat uit twee boxen die op een slimme manier in elkaar geschoven zijn. Hierdoor ontstaan er nieuwe ruimtes en mogelijkheden om op bijzondere wijze eigen spullen mooi te etaleren. Het kastje kan op vier verschillende manieren aan de wand gehangen worden. 

Materialen 

De wandkast heeft een doorlopend gegraveerd lijnenspel. Hiervoor zijn materialen ontwikkeld zoals o.a. een spiegel met patroon, hand gemaakte cirkels van porselein en metalen figuren. Deze kunnen door de gebruiker in de lijnen worden geplaatst. Naast de esthetische kracht van de materialen kunnen deze ook functioneel gebruikt worden. Stel u maar eens als gebruiker voor hoe u deze wandkast zou willen inrichten tot een persoonlijk object met een eigen verhaal.

Interactie

De combinatie van de vorm die vast staat kan de gebruiker zelf bepalen hoe het kastje aan de muur wordt opgehangen, horizontaal of vertikaal. Met de materialen en voorwerpen van de gebruiker ontstaat er een interactie en zo ontstaat een eigen kunstwerk. Het bijzonder maken van dagelijkse voorwerpen werd al gedaan in de klassieke schilderkunst waarin Hollandse Meesters Stillevens schilderden. Hier komt ook de naam Daily Gems vandaan: dagelijks juweel. 

Product: Daily Gems
Ontwerp: Siebring & Zoetmulder LileSadi
Materiaal: berkenmultiplex, spiegel met zeefdruk, porselein, koper, messing
Foto's: Holly Marder
Te koop: info@siebringzoetmulder.nl


© 2022 Created by Aad van Buuren