Kantoor INRICHTING BLOC

Oktober 2014

Bloc bouwt aan slimme samenwerking en versnelt gebiedsontwikkeling. Zij werken van verkenning tot businesscase in de stad en ver daar buiten. Bloc wilde een bijzonder kantoor op hun locatie in het Westerlijk Handelsterrein. Het moest een ontmoetingsplek worden als een soort cafe waar in alle rust gewerkt kan worden maar waar ook dynamische sessies en bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd. 

Ontwerp

Samen met architect en interieurbouwer Joost Pauwelussen hebben we een ontwerp gemaakt voor deze ruimte. We vonden het belangrijk dat de grote industriële ruimte zijn karakter niet zou verliezen.  Aan de hand van de sfeerbeelden die we hebben verzameld zijn we gaan ontwerpen.  

In het ontwerp hebben we gelet op de hoogte van de ruimte en hebben we gekozen voor hanglampen zodat het plafond een stuk minder hoog lijkt. Ook de stoelen komen goed tot hun recht in de ruimte:  De verschillende kleuren van de stoelen geven een vrolijk effect aan de industriële uitstraling van de ruimte. Dezelfde stoelen staan ook om de vergadertafel maar dan gestoffeerd voor een zakelijke uitstraling. 

Inrichting 

Bij de entree hebben we een bar ontworpen die gebruikt kan worden voor bijeenkomsten, maar ook gedurende de dag voor koffie. 

In het middelste gedeelte zijn werkplekken;  deze zijn door middel van grote open kasten afgescheiden van de rest van de ruimte. Hier is ook een zithoek gecreëerd waar op informele manier overlegd kan worden of waar stukken gelezen kunnen worden. 

Achterin is een grote tafel die gebruikt kan worden tijdens vergaderingen, maar ook als werkplek dient. Helemaal achterin is een pantry die afgescheiden wordt van de rest van de ruimte.

Opdrachtgever: Bloc
Ontwerp: Joost Pauwelussen en Lianne Siebring
Uitvoering: Joost Pauwelussen 
Styling: Lianne Siebring 
Meubels: HAY, Loods 5, Ikea, vierkante vergadertafel eigen ontwerp,
Uitvoering: Joost Pauwelussen 

www.bloc.nl
www.indewerckplaats.nl


© 2015 Created by Aad van Buuren